27 November 2015

National accolade for The Level restoration

The restoration of The Level in Brighton has been highly commended at the Landscape Institute Awards.

The commendation was made to Land Use Consultants (LUC), the lead landscape architects for the project, which was carried out on behalf of Brighton & Hove City Council. LUC helped to develop the master plan for The Level and managed the works programme.

Transformation of the popular city centre park was completed in 2013. The restoration included a new children’s playground, skate park, sensory garden, tables for board games and ping pong, a pétanque terrain, 'dancing' fountains, and extensive new planting and landscaping.

Councillor Gill Mitchell, chair of the council’s Environment, Transport and Sustainability committee, said: “The new-look Level is extremely popular with park users of all ages and a great place to relax and take time out in the heart of the city. It is a real credit to all those who have worked on the project to have won this important recognition."

The restoration of The Level won a Civic Trust Award last year and a BALI National Landscape award earlier this year.

More information about The Level  Landscape Institute Awards